Artister

På HEL VED er høy stemning og publikumsappell i fokus. Våre artister går definitivt innunder denne kategorien - folkelig, med beina godt planta på jorda. Vi har noe til alle våre publikummere og legger opp et program som er nøye tilpasset våre kjære festivaldeltagere

Følgende artister spiller i løpet av kvelden på scenen 7. september:

 
Humming People.jpeg

Humming people

I mange år har Humming People reist rundt med musikken og historiene sine på flere kontinenter. De er stadig klare for å ta de som ønsker med på en reise langs de grusete kjerreveiene på jakt etter det ærlige og autentiske, med en god dose bygdejovialitet på kjøpet. 

Humming People gav i 2014 ut albumet ”City of Lost Men”, og lå flere måneder på NRK P1’s lister med singelen ”Silver Spoon”. Albumet ble også gjestet av countrylegenden Emmylou Harris, og det åpnet mange dører for bandet.

På siste albumet «Caravelle», fra 2016, hadde de også med seg sin produsent og gode venn Phil Madeira (EmmyLou Harris, Allison Krauss, the Civil Wars) fra den gamle skole i Nashville. Med sine ærlige låter og jordnære uttrykk favner firerbanden de med mange år bak seg og de med enda flere foran, stamgjesten på den lokale puben, de innsatte i de norske fengsler, bonden på høyfjellets sauebeiter og mannen i småbyens gater.

Hemeside

TJOS-24.jpg

Joys Of Spring

Pent nødt til å ha de med i år og!!

To solide karer, 2 sett med hender, og et irsk repertoar som løfter teltduken. Her er det bare å holde fast i glasset og se om du klarer å unngå og springe ut i full irsk folkedans. Når Joys spiller, er vi alle irer. The Joys of spring består av Gaute Strandlie og Ole Marius Pladsen.

Hemeside

Tjuvlytt her!