Artister

På HEL VED er høy stemning og publikumsappell i fokus. Våre artister går definitivt innunder denne kategorien - folkelig, med beina godt planta på jorda. Vi har noe til alle våre publikummere og legger opp et program som er nøye tilpasset våre kjære festivaldeltagere

Følgende artister spiller i løpet av kvelden på scenen 7. september:

 

Black Ice - AC/DC tribute band

Black lce er et fullblods Ac/Dc-Tribute band fra Lillehammer, Gausdal og Gudbrandsdalen.

Bandet har i år 10-årsjubileum og har i løpet av sin fartstid gjort flere hundre konserter til topp respons, fullsatte hus og flotte tilbakemeldinger.

«Det er jo som å høre originalen!».

Black lce spiller låter fra hele Ac/Dc sin karriere. Fra tiden med Bon Scott som vokalist og Brian Johnson på vokal. Låter til og med siste album «Rock or Bust» som kom ut i 2014. Black lce har ved flere anledninger opptrådd på TV, samt har en stor og bred fanskare.

Å gud bedre som det kommer til å rocke på årets HEL VED.

Hemeside

Humming People.jpeg

Humming people

I mange år har Humming People reist rundt med musikken og historiene sine på flere kontinenter. De er stadig klare for å ta de som ønsker med på en reise langs de grusete kjerreveiene på jakt etter det ærlige og autentiske, med en god dose bygdejovialitet på kjøpet. 

Humming People gav i 2014 ut albumet ”City of Lost Men”, og lå flere måneder på NRK P1’s lister med singelen ”Silver Spoon”. Albumet ble også gjestet av countrylegenden Emmylou Harris, og det åpnet mange dører for bandet.

På siste albumet «Caravelle», fra 2016, hadde de også med seg sin produsent og gode venn Phil Madeira (EmmyLou Harris, Allison Krauss, the Civil Wars) fra den gamle skole i Nashville. Med sine ærlige låter og jordnære uttrykk favner firerbanden de med mange år bak seg og de med enda flere foran, stamgjesten på den lokale puben, de innsatte i de norske fengsler, bonden på høyfjellets sauebeiter og mannen i småbyens gater.

Hemeside

TJOS-24.jpg

Joys Of Spring

Pent nødt til å ha de med i år og!!

To solide karer, 2 sett med hender, og et irsk repertoar som løfter teltduken. Her er det bare å holde fast i glasset og se om du klarer å unngå og springe ut i full irsk folkedans. Når Joys spiller, er vi alle irer. The Joys of spring består av Gaute Strandlie og Ole Marius Pladsen.

Hemeside

Tjuvlytt her!

51704692_2070318379724383_1392736642871066624_n.jpg

Land Rovers


Vi starter kvelden med å by opp til dans!! Land Rovers gutta er aktive musikere som har vært involvert i en rekke musikalske prosjekter og band. Denne erfaringen har vært avgjørende for deres fokus på kvalitet, allsidighet og trøkk.
Land Rovers sitt repertoar er spisset mot ethvert publikkum hvor låtvalg og god stemning står sentralt. Trioen gir publikum en reise i musikkhistorie, og konsertene blir en ‘’husker du opplevelse’’ for de godt voksne. Kommunikasjon med publikum er noe gutta tar på alvor, og det legges stor vekt på å holde en god dialog med glimt i øyet.
Sjangermessig kan Land Rovers plasseres i gata America/Folkrock/Singer -songwrighter. 
Lydbildet er akustisk og tight!

Hemeside

harry.jpg

Harry Hoovers


Harry Hoovers er et såkalt "tribute"-bænn tæl Vazelina Bilopphøggers og blei startet opp sammar'n 2011 på Raufoss. De har ikke erobret verden helt enda, men alle som har opplevd Harry Hoovers får raskt behov for å høre de igjen. Med fullstendig tribute til vår alles kjære Vazelina, er det vanskelig å sitte stille under showet. Vi gleder oss til å presentere Harry Hoovers i teltet i år!

Hemeside

Christian og Gaute

Det blir jo ikke HEL VED uten vårt faste innslag!

Gaute og Christian har vært med fra starten og sørger for å løfte stemninga i taket på teltduken når de underholder. De er som kjentsfolk å regne i Hørstadskaugvegen 19.
GAUTE ORMÅSEN er en av Norges mest kjente og kjære artister. Han fikk sitt første gjennomslag i forbindelse med Idol 2003 hvor han tok en hederlig 2. plass i skarp konkurranse med Kurt Nilsen. Han har gitt ut 4 album med klassikere som: ”Kjærlighet er mer enn forelskelse” og ”Chasing Rainbows”. Han er også kjent for sin rolle i TV2s såpeserie ”Hotel Cæsar” og kom på fjerdeplass i ”Skal vi danse” i 2008.

CHRISTIAN INGEBRIGTSEN er en av Norges mest folkekjære artister. Han har som medlem av A1 reist verden rundt med slagere som Caught In The Middle, Everytime, Take On Me og Same Old Brand New You.

Han har både vunnet en Brit Award og en MTV award, har solgt over 10 millioner album, og er ifølge Guinness book of hit singles, blant de 500 mest suksessfulle artistene i Britisk liste-historie. Som soloartist har Christian toppet listene her hjemme med låter som In Love With An Angel og Things Are Gonna Change

christian og gaute.jpg
69267657_491591198336790_4802067277115555840_n.jpg

Christin og Morten

Fremfører folkemusikk med røtter i de reisendes musikktradisjoner. Et magisk bidrag til HEL VED! Christin fikk musikken gjennom morsmelken og opptrådte offentlig første gang på Raufoss Marken som 7-åring. Hun har gjennom årene sunget i band, kor og viseklubber. Morten er en allsidig gitarist som har spilt i masse forskjellige konstellasjoner og band og er en kjent mann i musikk og teatermiljøet i Gjøvik og omegn.

69499454_357372378537537_2327009832114061312_n.jpg